Ne fokus ! Leksione per Shtetin Libraria per shtetin Dossier per Politat Publike Integirimi Europian Image Map

Konsultoni koleksionin e plotë të Revistës e Drejta Parlamentare dhe Politikat Ligjore

Konsultoni koleksionin e plotë të Revistës e Drejta Parlamentare dhe Politikat Ligjore

Thënie për Shtetin

bakuninDemokracia përfaqësuese bashkon në vetvehte dy kushte kryesore të nevojshme për zhvillimin e saj: centralizimi i shtetit dhe nënshtrimi real i popullit sovran ndaj minorancës intelektuale që e qeveris, që pretendon se e përfaqëson dhe që e shfrytëzon në mënyrë të pagabueshmeMikail Bakunin
220px-RuggeroBonghiNjë burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.Ruggiero Bonghi
degaulleSi mund të qeveriset një vend që ka 246 lloj djathrash?Charles De Gaulle
220px-Börne,_LudwigNëse natyra do të kishte kaq ligje sa ka Shteti, edhe Zoti do të mund t’a qeveristeLudwig Börne
voltaireAsnjëherë një Shtet i madh është formuar thjesht prej shumë shtetesh të vegjël; ai është vepër e politikës, e kurajos, dhe sidomos e kohës.Voltaire
montesquieuShteti, domethënë një shoqëri që ka ligje.Charles de Montesquieu
Harold+MacmillanKur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.Harold Macmillan
aristotelNjë shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.Aristotele
225px-HarryTrumanDetyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.Harry S. Truman
woodrow-wilsonHistoria e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të ShtetitWoodrow Wilson
malatestaShteti është si feja, vlen nëse njërzit e besojnë.Errico Malatesta
220px-Karl_PopperKemi nevojë për liri për të penguar shtetin të abuzoj me pushtetin e tij dhe kemi nevojë për Shtetin për të penguar abuzimin e lirisëKarl Popper
valerypaulNëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na vdes.Paul Valéry
bismarkNjë burri të vërtetë shteti, kur ndodh t’i mungoj armiku, duhet ta shpiki atëOtto von Bismark
charles-maurras-300x187Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.Charles Maurras
220px-John_Stuart_MillNjë shtet që zvogëlon subjektet e tij, duke i bërë instrumenta të bindura të projekteve të tij, ai nuk mund të bëj gjëra të mëdha.John Stuart Mill

Vendos adrese E-maili:

Shperndahet nga CuriaWEB

PL Politikat Makroekonomike/Fiskale


Mbi çmimin e parasë – ose sjelljen e normës së interesit

Nga Selami Xhepa, botuar në Panorama Online, 12 korrik 2014

Presioni mbi bankat e pafuqia e politikës monetare

Nga Selami Xhepa, botuar në Panorama Online, 7 qershor 2014

Vazhdon dështimi i politikave monetare të Bankës së Shqipërisë

Nga Alqi Naqellari, Elona Shahini, botuar në Telegraf, 21/22 maj 2014

Euro e dobët për Europë të fortë

Nga Rexhep Meidani, botuar në Mapo Online, 13 maj 2014

Politikat fiskale pro zhvillimit dhe kundër thellimit të pabarazisë

Nga Arben Malaj, botuar në gazeta Telegraf, 21 mars 2014

BQ nuk ka marrë në konsideratë specifikat ekonomike të Shqipërisë

Nga Elona Shehu, botuar në Telegraf, 24 mars 2014

A ndryshon “bailout” prej borxhit për “ulje borxhi”?

Nga Rexhep Meidani, botuar në Panorama Online, 12 mars 2014

Financat, tre skenarë për ecurinë e ekonomisë deri më 2017

Nga Blerina Hoxha, botuar në Mapo Online, 4 shkurt 2014

‘Abenomics’ në Shqipëri për të rikthyer rritjen 6%

Nga Epidamn Zeqo*, botuar në Mapo Online, 22 janar 2014

Ministri i Financave përballë Publikut

Nga Besart Kadia*, botuar në Mapo Online, 21 janar 2014

Faqe 1 nga 3123