Ne fokus ! Leksione per Shtetin Libraria per shtetin Dossier per Politat Publike Integirimi Europian Image Map

Konsultoni koleksionin e plotë të Revistës e Drejta Parlamentare dhe Politikat Ligjore

Konsultoni koleksionin e plotë të Revistës e Drejta Parlamentare dhe Politikat Ligjore

Thënie për Shtetin

voltaireAsnjëherë një Shtet i madh është formuar thjesht prej shumë shtetesh të vegjël; ai është vepër e politikës, e kurajos, dhe sidomos e kohës.Voltaire
charles-maurras-300x187Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.Charles Maurras
valerypaulNëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na vdes.Paul Valéry
220px-Börne,_LudwigNëse natyra do të kishte kaq ligje sa ka Shteti, edhe Zoti do të mund t’a qeveristeLudwig Börne
woodrow-wilsonHistoria e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të ShtetitWoodrow Wilson
220px-RuggeroBonghiNjë burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.Ruggiero Bonghi
aristotelNjë shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.Aristotele
bismarkNjë burri të vërtetë shteti, kur ndodh t’i mungoj armiku, duhet ta shpiki atëOtto von Bismark
220px-Karl_PopperKemi nevojë për liri për të penguar shtetin të abuzoj me pushtetin e tij dhe kemi nevojë për Shtetin për të penguar abuzimin e lirisëKarl Popper
220px-John_Stuart_MillNjë shtet që zvogëlon subjektet e tij, duke i bërë instrumenta të bindura të projekteve të tij, ai nuk mund të bëj gjëra të mëdha.John Stuart Mill
Harold+MacmillanKur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.Harold Macmillan
montesquieuShteti, domethënë një shoqëri që ka ligje.Charles de Montesquieu
225px-HarryTrumanDetyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.Harry S. Truman
bakuninDemokracia përfaqësuese bashkon në vetvehte dy kushte kryesore të nevojshme për zhvillimin e saj: centralizimi i shtetit dhe nënshtrimi real i popullit sovran ndaj minorancës intelektuale që e qeveris, që pretendon se e përfaqëson dhe që e shfrytëzon në mënyrë të pagabueshmeMikail Bakunin
degaulleSi mund të qeveriset një vend që ka 246 lloj djathrash?Charles De Gaulle
malatestaShteti është si feja, vlen nëse njërzit e besojnë.Errico Malatesta

Vendos adrese E-maili:

Shperndahet nga CuriaWEB

PolitikaE DrejtaEkonomiaFilozofia


Historia


“Opozita dhe mbreti i ardhshëm i Shqipërisë”

Titulli: Opozita dhe mbreti i ardhshëm i Shqipërisë
Autori: Perg. Filip Rrumbullaku
Shtepia Botuese: Horizont
Viti i Botimit:  2008
Faqe:  127

Debat parlamentar para nje shekulli

Titulli: Debat parlamentar para një shekulli
Autori: Pregatiti: F. Rrumbullaku
Shtepia Botuese: Horizont
Viti i Botimit:  2008
Faqe:  351

Historia e shtetit dhe së drejtës në Shqipëri

Titulli: Historia e shtetit dhe së drejtës në Shqipëri
Autori: Grup autorësh
Shtepia Botuese: Luarasi
Viti i Botimit:  2007
Faqe:  408

“Historia e Diplomacisë”

Titulli: Historia e Diplomacisë
Autori: Prof Eqerem Zenelajt
Shtepia Botuese: Prishtinë
Viti i Botimit:  2012
Faqe:  430

Pavarësia Shqiptare dhe Diplomacia e Fuqive të Mëdha, 1912-1914

Titulli: Pavarësia Shqiptare dhe Diplomacia e Fuqive të Mëdha,
Autori: Arben Puto
Shtepia Botuese: Toena
Viti i Botimit:  2012
Faqe:  584

Shqipëria politike: 1912 – 1939

Titulli: Shqipëria politike 1912 – 1939
Autori: Arben Puto
Shtepia Botuese: Toena
Viti i Botimit:  2006
Faqe:  742

Historia e Shtetit Shqiptar

Titulli:  Historia e Shtetit Shqiptar
Autori:  Kastriot Dervishi
Shtepia Botuese:  Shtepia Botuese 55
Viti i Botimit:  2006
Faqe:  954

100 vjet pavaresi

Titulli:  Pavarësia
Autori:  Ilir Konomi
Shtepia Botuese:  UET
Viti i Botimit:  2012
Faqe:  316