Ne fokus ! Leksione per Shtetin Libraria per shtetin Dossier per Politat Publike Integirimi Europian Image Map

Konsultoni koleksionin e plotë të Revistës e Drejta Parlamentare dhe Politikat Ligjore

Konsultoni koleksionin e plotë të Revistës e Drejta Parlamentare dhe Politikat Ligjore

Thënie për Shtetin

aristotelNjë shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.Aristotele
bakuninDemokracia përfaqësuese bashkon në vetvehte dy kushte kryesore të nevojshme për zhvillimin e saj: centralizimi i shtetit dhe nënshtrimi real i popullit sovran ndaj minorancës intelektuale që e qeveris, që pretendon se e përfaqëson dhe që e shfrytëzon në mënyrë të pagabueshmeMikail Bakunin
degaulleSi mund të qeveriset një vend që ka 246 lloj djathrash?Charles De Gaulle
bismarkNjë burri të vërtetë shteti, kur ndodh t’i mungoj armiku, duhet ta shpiki atëOtto von Bismark
220px-Karl_PopperKemi nevojë për liri për të penguar shtetin të abuzoj me pushtetin e tij dhe kemi nevojë për Shtetin për të penguar abuzimin e lirisëKarl Popper
voltaireAsnjëherë një Shtet i madh është formuar thjesht prej shumë shtetesh të vegjël; ai është vepër e politikës, e kurajos, dhe sidomos e kohës.Voltaire
220px-RuggeroBonghiNjë burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.Ruggiero Bonghi
225px-HarryTrumanDetyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.Harry S. Truman
charles-maurras-300x187Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.Charles Maurras
220px-Börne,_LudwigNëse natyra do të kishte kaq ligje sa ka Shteti, edhe Zoti do të mund t’a qeveristeLudwig Börne
220px-John_Stuart_MillNjë shtet që zvogëlon subjektet e tij, duke i bërë instrumenta të bindura të projekteve të tij, ai nuk mund të bëj gjëra të mëdha.John Stuart Mill
valerypaulNëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na vdes.Paul Valéry
Harold+MacmillanKur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.Harold Macmillan
malatestaShteti është si feja, vlen nëse njërzit e besojnë.Errico Malatesta
woodrow-wilsonHistoria e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të ShtetitWoodrow Wilson
montesquieuShteti, domethënë një shoqëri që ka ligje.Charles de Montesquieu

Vendos adrese E-maili:

Shperndahet nga CuriaWEB

ShtetiWeb: Institucionet publike, Politikat Publike, Administrata Publike dhe Financat Publike

CURIAWEB Forum për Pjesëmarrjen e Komunitetit në Qeverisjen e Vendit

Propozimi ShtetiWeb për Reformën Administrative Territoriale.

Moderatorë: Ylli Bufi, Gjergji Duro

Reforma Administrative Territoriale 

 NDARJA E RE ADMINISTRATIVE TERRITORIALE

(Miratuar nga Kuvendi i Shqipërisë më 31/7/2014)

 PROPOZIMI SHTETIWEB

Me Konsultim & Pjesëmarrje Qytetare

Kjo inisiativë mbështetet nga:

Shprehja “reformë e Shtetit” përcakton veprimet e tipit legjislativ ose rregullator që duhet të sjellin një ndryshim thelbësor të organizimit, të perimetrit të veprimit, ose të metodave të funksionimit të shtetit, dmth të administratës së tij. Objektivi i kësaj lloj reforme strukturore, sipas “menaxhimit të ri publik“, është të paksojë kostot e funksionimit.. më shumë